14.01.2015

Zarząd NSZZ Solidarność'80 Konfederacja, wystosował do Międzyzwiązkowego Komiretu Protestacyjnego w Katowicach, Stanowisko popierające protest górników.

Stanowisko w załaczeniu.

Szczecin 13.01.2015 r.

Międzyzwiązkowy Komitet Protestacyjno Związkowy

w Katowicach

W związku z zamiarem likwidacji przez Rząd R.P. części kopalń węglowych, oraz prowadzoną akcją protestacyjną w obronie miejsc pracy i polskiego przemysłu górniczego, jako Zarząd NSZZ Solidarność’80 Konfederacja w pełni popieramy wasze działania i jesteśmy gotowi do wsparcia Waszych dążeń.

Zgłaszamy swój akces czynnego przystąpienia do waszego Komitetu protestacyjnego.

Jeżeli będziecie uważali nas akces jako celowy z waszego punktu widzenia, prosimy o poinformowanie nas na adres jak wyżej.

Pozdrawiamy Was i jesteśmy z Wami.

Za Zarząd

Wiceprzewodniczący