Uczczenie pamięci poległych w 1970 roku w Szczecinie

W dniu 17 grudnia 2010 roku, przedstawiciele naszego zwiazku złożyli kwiaty pod pomnikiem Anioł Panski, a nie jak zwykle pod brama Stoczni Szczecińskiej.

Nasi przedstawiciele, jak również przedstawiciele zrzeszeni w NSZZ Solidarność'80 Konfederacja, na znak protestu odizolowania społeczności od dygnitarzy tzn; Pana Prezydenta w wiekszości opuścili plac przy Bramie Stoczni Szczecińskiej i udali sie na Plac Solidarności gdzie uczcili 40 rocznicę pomordowanych Polaków przez reżim komunistyczny w 1970 roku.

Dla większości przybyłych jak co roku pod Stocznię Szczecińską, aby uczcić pamięć poległych przybycie Pana Prezydenta okazało się hanbą ponieważ nikt nigdy nie potraktował tak  społeczeństwa izolujac ich odgradzając barierkani.

Nawet za czasów Gierka czy Jaruzelskiego, nikt nie potraktował  tak przybyłych Polaków w celu uświęcenia pamięci pomordowanych, izolując się w nie naturalny sposób tak jakby nie był Prezydentem wszystkich Polaków,

W wiekszości przybyłych pod Bramę Stoczni Szczecinskiej zadawało pytania po co przybył tutaj Prezydent Komorowski, czy po to zeby dzielić w dalszym ciagu Naród i wprowadzac  zament  w sród społeczeństwa ?

Społeczeństwo przybyło pod Bramę Stoczni Szczecińskie jak co roku, złożyć Hołd pomordowanym którzy walczyli o wolność i równość społeczeństwa oraz o wolne zwiazki zawodowe, a nie poto zeby złożyc hołd Panu Prezydentowi który jak widać ze zdjęć odgrodził  się od społeczenstwa.

Galeria: